Tele2 – prihodi 6% veći, dug Agrokora nesaniran

Autor: Bernard Ivezić , 19. srpanj 2017. u 22:00
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska BORNA FILIĆ/PIXSELL

Uz bolje korisničko iskustvo i flat-rate net do još 34.000 korisnika u 2. kvartalu.

Mobilni flat-rat internet, novi paketi mobilnih usluga, naglasak ponude na pretplata povoljnijim od prepaid paketa, snažan ulazak u ponudu fiksnog interneta koristeći infrastrukturu svoje mobilne mreže i razvoj e-prodaje trećem mobilnom operateru donio je najveći kvartalni rast broja korisnika u posljednje tri godine.

Tele2 je u drugom tromjesečju privukao 34 tisuće novih korisnika te povećao svoju korisničku bazu na njih 822 tisuće. Prema izvješću matice, to se odrazilo na kvartalni rast prihoda od 4% na 309,2 milijuna kuna te rast operativne dobiti za 43% na 22,9 milijuna kuna. U Tele2 Hrvatska kažu da su na razini šest mjeseci prihode povećali za 6% na 592 mil. kuna, a EBITDA za 51%.

Unatoč, većoj profitabilnosti Tele2 je u drugom tromjesečju povećao investicije na 25 milijuna švedskih kruna ili 19 milijuna kuna. Tele2 je svoje dioničare ponovo upozorio da ima 112 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja od Agrokora.

“Značajnim ulaganjem u našu mrežu u proteklih 18 mjeseci podigli smo razinu kvalitete, a ulaganja u proizvode i usluge koje podižu korisničko iskustvo nastavljamo i dalje”, zaključuje čelnik Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.    

Komentirajte prvi

New Report

Close