Tekstilci mame stranu vojnu i autoindustriju

Autor: Sergej Novosel Vučković , 15. svibanj 2019. u 14:12
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Izlažu na sajmu Techtextil u Frankfurtu.

I hrvatski tekstilni proizvođači – Čateks, Galeb, KAP-KO i P-MTČ imaju što za reći i pokazati na Techtextilu, najvećem međunarodnom sajmu tehničkog i netkanog tekstila u njemačkom Frankfurtu, gdje do 17. svibnja sudjeluju uz potporu HGK.

Obzirom na to da je jedna od velikih tema ovogodišnjeg Techtextila digitalizacija, iz Galeba Omiš ističu da žele upoznati kupce o tehnološkim procesima u proizvodnji i stvoriti nove i duge partnerske odnose.

Kako kaže čelnik Galeba, ujedno predsjednik Udruženja tekstilne i odjevne industrije HGK Stjepan Pezo, u Frankfurtu će prezentirati asortiman materijala s dodatnim funkcijama – odjeće za zaštitu od topline i one otporne na različite uvjete te odjeće za snažnu fizičku aktivnost, kao stvorenu za npr. radnike u građevini. 

Davor Sabolić, direktor čakovečkog Čateksa, kaže da na sajmu uvijek promatra nove trendove i pravce razvoje najboljih igrača. I oni sami već razvijaju npr. laminirane višeslojne tvari, prepoznate i u inozemstvu, jer Čateks više od 70% prihoda ima od izvoza.

U zagrebačkom KAP-KO-u, koji vodi Ivana Kovač i P-MTČ-u iz Murskog Središća također se nadaju uspostavi novih poslovnih kontakata i otvaranju novih tržišta posredstvom sajma koji ugosti više od 1400 svjetskih izlagača.

Velimir Janković, direktor tvrtke iz Murskog Središća, posebno ističe da mu je sajam važan jer na njemu predstavlja rezultate dvogodišnjeg inovacijskog procesa, što bi moglo zainteresirati klijente iz tako jakih industrija kao što su automobilska, medicinska pa i vojna.

Komentirajte prvi

New Report

Close