Tehnološki park Varaždin širit će se po rješenju Studija Nexar

Autor: Bernard Ivezić , 05. siječanj 2015. u 13:37
Povećat će kapacitete 7 puta/ Marko Jurinec/PIXSELL

VA::TechPark bit će veći od Tehnološkog parka Zagreb, koji želi postati najveći u jadranskoj regiji.

Tehnološki park Varaždin dobio je idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za svoje nove prostore, koji će mu omogućiti da u idućih nekoliko godina preuzme titulu najvećega tehnološkog parka u jadranskoj regiji.

S novim rješenjem, s kojim je na javnom natječaju pobijedio Studio Nexar, VA::TechPark povećat će svoje kapacitete sedam puta, na 25 tisuća kvadrata. To je za pet tisuća kvadrata više od onoga što planira Tehnološki park Zagreb, koji želi od tehnološkog parka u Inđiji u Srbiji preuzeti titulu najveće "Silicijske doline" u jadranskoj regiji. Varaždinci za projekt predviđaju 40 milijuna eura, koje bi uglavnom povukli iz strukturnih fondova EU. Izvedbeni projekt već se s 2,5 milijuna eura obvezalo financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Od 2007. tehnološki park u Varaždinu podržao je stvaranje i razvoj četrdesetak tvrtki i otvaranje 350 radnih mjesta. S novim kapacitetima moći će se otvoriti još 200 novih tvrtki i 2000 novih radnih mjesta. Park će se uz IT proširiti na razvoj inovacija i proizvodnje u obnovljivim izvorima energije, strojogradnji i kreativnim industrijama. Imat će 13 laboratorija s raznom opremom, od 3D printera do CNC strojeva.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Da, hoce… kada se jednom Varaždin riješi onih bala smeca kojih se neuspjesno rjesava vec vise od 8 godina. Da budemo konkretni, problem smeca ne rjesava Varazdin nego trenutno najuspjesnija gradska vlast koju smo imali od osnutka drzave (nadam se da kuzite ironiju).

New Report

Close