Tehnološki park u Splitu za 165 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2022. u 14:02
Središnja zgrada Tehnološkog parka prvi je dio projekta, a drugi je još ambiciozniji, kaže splitski gradonačelnik Ivica Puljak/M. Sabić/PIXSELL

Na neto površini od 17,5 tisuća četvornih metara smjestit će se 5,9 tisuća četvornih metara uredskih prostora.

Izgradnja središnjeg objekta Tehnološkog parka Split-Dračevac stajat će gotovo 165 milijuna kuna, od čega će se oko 105 milijuna kuna sufinancirati bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

Gradonačelnik Ivica Puljak izložio je redoslijed realizacije projekta, rekavši kako je središnja zgrada tog Tehnološkog parka prvi dio projekta, nakon čega slijedi još ambiciozniji drugi dio, kojeg će se ostvariti u suradnji s privatnim partnerima”.

Ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ivan Bota istaknuo je da je središnja zgrada Tehnološkog parka Splita vrlo dobar primjer integriranosti ulaganja, a riječ je o najvećem pojedinačnom projektu koji provodi Grad Split u ovoj financijskoj perspektivi.

Na neto površini od 17,5 tisuća četvornih metara smjestit će se 5,9 tisuća četvornih metara uredskih prostora, 460 metara co-working prostora, 697 metara inkubacijskih ureda te 858 četvornih metara konferencijskog prostora. Radove na gradilištu na Dračevcu izvodi tvrtka Strabag.

Komentirajte prvi

New Report

Close