Tedeschijev sin zaustavio Jadrolinijin trajekt, lagao da osigurava Plenkovića, poznato koju kaznu može dobiti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. srpanj 2022. u 14:22
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Općinski sud u Crikvenici na kojem se vodi prekršajni postupak u predmetu Emila Tedeschija, koji je svibnju zaustavio isplovljavanje trajekta lažno se predstavljajući kao član osiguranja predsjednika Vlade, nije odredio datum ročišta.

Predmet se rješava na Općinskom sudu u Crikvenici, a još nije određen datum ročišta, doznaje Hina s tog suda.

Primorsko-goranska Policijska uprava potvrdila je da je 13. svibnja oko devet sati preko Županijskog centra 112 primila poziv od muške osobe koja se predstavila kao službena osoba s namjerom da zaustavi trajekt. Provjerama je utvrđeno kako je riječ o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji ne obavlja poslove od državne važnosti, a zbog kojega je trajekt kasnio s isplovljavanjem, izvijestila je Policijska uprava.

Kako su izvijestili mediji, riječ je o Emilu Tedeschiju (27), sinu istoimenog poduzetnika koji je zastavio Jadrolinijin trajekt na plovidbi Valbiska – Merag jer je na nj kasnio.

Kako se navodi, zvao je Operativno-komunikacijski centar primorsko-goranske Policijske uprave, a zatim po naputku i broj 112, te je lažno se predstavljajući kao član osiguranja predsjednika Vlade tražio da trajekt ne isplovi.

Kad je stigao, utvrđeno je da se lažno predstavljao.

Počinitelj je prekršajno prijavljen, a prema članku 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog lažnog predstavljanja može biti kažnjen novčanom kaznom ili zatvorskom do 30 dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close