Talijanski ribari uhvaćeni u protuzakonitom ribolovu u Istri

Autor: Agencija VLM , 12. rujan 2013. u 12:14
Thinkstock

Pomorska policija progonila i zaustavila talijansku ribaricu kod rta Kastanija.

Pomorska je policija u srijedu poslijepodne oko 16.15 sati zaustavila talijansku ribaricu koja je nezakonito ribarila u hrvatskom teritorijalnom moru u Istri.

Oko 15 sati policija je zaprimila dojavu da na oko 0.5 nautičkih milja u teritorijalnom moru Republike Hrvatske, u ravnini Novigrada, talijansko ribarsko plovilo obavlja ribolov. Brodica pomorske policije se odmah uputila prema lokaciji te su započeli s progonom talijanske ribarice koju su sustigli i zaustavili na oko 12.3 nautičke milje od rta Kastanija. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je talijanska ribarica s četiri rampona obavljala ribolov u teritorijalnom moru Republike Hrvatske te da je posada izlovila oko 152.4 kilograma razne ribe, rakova, školjki i puževa.

Protiv petoro državljana Italije,52 godišnjeg zapovjednika i četvorice ribara starosti 43, 50,39 i 37 godina, zbog sumnje u prekršaje iz Zakona o morskom ribarstvu policija je podnijela optužne prijedloge. Protiv zapovjednika ribarice slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama.  

Komentirajte prvi

New Report

Close