Talijanski konzul Paolo Palminteri posjetio Grad Pazin

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2016. u 15:36
Foto: http://www.pazin.hr

Gradonačelnik je generalnom konzulu ukratko predstavio osnovne gospodarske prednosti Pazina i aktivnosti koje se provode s ciljem unapređenja i razvoja životnog standarda građana.

U maloj vijećnici Grada Pazina održan je svečani prijem generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Paola Palminterija. Prijemu su prisustvovali Toni Erdfeld, predstavnik talijanske nacionalne manjine u Gradu Pazinu i Graziella Paulović, predsjednica Talijanske unije  – Zajednice Talijana Pazin, Unione Italiana – Comunita degli Italiani Pisino.

Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima izrazio je dobrodošlicu uvaženom gostu i predstavio gospodarske i kulturne potencijale Pazina i Pazinštine. Razgovaralo se o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji Grada Pazina i Zajednice Talijana u Pazinu, te o njihovim odnosima s Republikom Italijom.

Gradonačelnik je generalnom konzulu ukratko predstavio osnovne gospodarske prednosti Pazina i aktivnosti koje se provode s ciljem unapređenja i razvoja životnog standarda građana. U dijelu razgovora koji se odnosio na potencijalnu suradnju jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske i Italije, bilo je riječi o pronalaženju partnera za suradnju na projektu uređenja vodotoka Pazinčice kojeg će vjerojatno biti moguće kandidirati na natječaje EU fondova za prekograničnu suradnju.

Konzulu je predstavljena suradnja Grada Pazina sa Zajednicom Talijana Pazin, primjerice na pokušaju uglazbljivanja libreta za balet kojeg je napisao Carlo Baxa, a koji je objavljen u knjizi „La Foiba di Pisino – Pazinska jama“ pazinske spisateljice Nerine Feresini. Razgovaralo se i o mogućnosti uređenja lapidarija pri gradskom groblju Moj mir te uređenja prostora u blizini crkve sv. Nikole za koje postoje indicije da su na njemu za vrijeme drugog svjetskog rata i poraća pokapane osobe talijanske nacionalnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close