Talijanska tvrtka u Vukovar planira uložiti šest milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2018. u 12:54
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Potencijalnim talijanskim ulagačima Vukovarci su se predstavili na konferenciji ‘Internacionalizacija tvrtke Veneta u Hrvatskoj’ u talijanskoj Padovi.

Talijanska tvrtka La Sanfermese koja ima dugu povijest i koja surađuje s proizvođačima tjestenine kao što su Barilla i Mulino Bianca, u proizvodnju na području Vukovara planira uložiti šest milijuna eura a u potrazi su za 60.000 metara kvadratnih dislociranog zemljišta od naseljenog područja.

Ova talijanska tvrtka, kako je na svojem Facebooku nakon sastanka s vlasnikom objavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, u zadnje vrijeme značajno se okrenula proizvodnji bezglutenskog organskog kukuruza. Rekao je i kako velikim dijelom surađuju s poljoprivrednicima s područja istočne Slavonije i Baranje te im je stoga Vukovar idealno pozicioniran za izvoz željeznicom na područje zapadne Europe zbog nižih transportnih troškova.

Potencijalnim talijanskim ulagačima Vukovarci su se predstavili na konferenciji 'Internacionalizacija tvrtke Veneta u Hrvatskoj' u talijanskoj Padovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close