Talijanska tvrtka otvorila novi pogon vrijedan 7 milijuna eura i zaposlila još 50 radnika

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. studeni 2016. u 11:23
Čelnici Carela otvorili novi pogon/D. Marušić/PIXSELL

Carel Adriatic u poduzetničkoj zoni otvorio novi proizvodni pogon, uz postojećih 60 zaposlit će još 50 djelatnika.

Talijanska tvrtka Carel, specijalizirana za proizvodnju sistema za grijanje i hlađenje, u četvrtak je u labinskoj poduzetničkoj zoni Vinež otvorila novi proizvodni pogon Carel Adriatic na 90 tisuća kvadrata.

Kako je istaknuto na prilikom otvorenja, Labin je postao dijelom i sponom dugoročnih ulaganja u istočnoeuropsko tržište što je već omogućilo zapošljavanje 60 ljudi te osiguralo posao za još 50 njih. Za labinsko je područje dolazak Carela u rujnu prošle godine značio zapošljavanje dijela radne snage nekoć zaposlene u pogonima Benettona, što je trend koji će se proširenjem pogona i nastaviti.

Plan je, kako ističu predstavnici tvrtke, u sljedeće tri godine u Vinež uložiti sedam milijuna eura.  Kao lokalnoj samoupravi važno nam je svako novootvoreno radno mjesto jer gospodarskim razvojem osiguravamo zaposlenost, dohodak i normalan život. Kapitalnim ćemo investicijama u sljedećih godinu dana osigurati dodatnih 700 radnih mjesta u različitim sektorima", poručio je gradonačelnik grada Labina Tulio Demetlika. Zadovoljstvo labinskim gospodarskim zamahom ističe i Luigi Rossi Luciani, predsjednik Grupe Carel, naglasivši da je Carelov projekt u Labinu realiziran u samo godinu dana.

 Valja napomenuti i da Carel Adriatic njeguje uspješnu suradnju s lokalnim strukovnim školama te fakultetima riječkog Sveučilišta što znači ne tek uspješno rješavanje problema nezaposlenosti već i priliku za usavršavanje mladih u sektoru koji jamči zaposlenje.  Naime, grupacija Carel sa sjedištem u Padovi, prevladala je i globalnu ekonomsku krizu te očuvala 18 podružnica diljem svijeta, šest proizvodnih pogona i tisuću radnih mjesta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Da je cijela Hrvatska kao Istra ne bi se zvala Hrvatska nego Danska. Istra po radnoj kulturi i postenju uopce ne spada u Hrvatsku. To je potpuno drugi svijet.

New Report

Close