Talijani će radnicima u najvećoj hrvatskoj tvornici kombajna ipak povećati plaće

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2019. u 11:28
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Povećanja obuhvaćaju i povećanje minimalne plaće za 2019., ali se ne primjenjuju na sve radnike u odjelu prodaje, kao ni na radnike koji imaju menadžerski ugovor.

Nakon neuspjeplog štrajka, radnicima županjskog Same Deutz Fahr Žetelica, plaće će se ipak povećati. Odlučila je tako uprava na sastanku u talijanskom gradu Treviglijiu koja se tamo sastala s predstavnicima sindikata.

'U Italiji smo se sastali s čelnicima grupacije i tvornice kombajna u Županji i dogovorili smo povećanje bruto plaće za ovu godinu u iznosu od 487,50 kuna na svim razinama, od sezonaca pa nadalje. A u sljedeće dvije godine povećanje za dodatnih 260 kuna, i to 112,50 kuna u sljedećoj i 150 kuna u 2021. godini. Riječ je o ukupnom povećanje bruto plaće za 750 kuna u tri godine', rekao je za Glas Slavonije Marko Ivkošić, predsjednik Štrajkaškog odbora i sindikalni povjerenik SDF Žetelica.

Povećanja obuhvaćaju i povećanje minimalne plaće za 2019., ali se ne primjenjuju na sve radnike u odjelu prodaje, kao ni na radnike koji imaju menadžerski ugovor.

'Štrajk nije uspio i morali smo prihvatiti uvjete koji su nam ponuđeni. Dogovoreno povećanje nije na način kako smo mi to tražili, ali opet je nekakav pomak i ipak možemo biti zadovoljni', dodao je Ivkošić.

Dogovoreno je i da socijalni partneri u SDFŽ-u neće pregovarati o daljnjim izmjenama Kolektivnog ugovora ili povećanju plaća do zaključno 1. ožujka 2022. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close