Mrvoš dobio prvog izravnog investitora: Talan u Include uložio 4 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 16. svibanj 2019. u 08:11
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Vlasnik proizvođača solara Solvisa prvi izravni investitor u Mrvoševu tvrtku.

Varaždinski Solvis, odnosno njegov direktor i vlasnik Stjepan Talan, uložio je u solinskog proizvođača pametnog urbanog namještaja Include, najpoznatijeg po solarnim klupama koje je osmislio Ivan Mrvoš, četiri milijuna kuna.

Include, iz kojeg su jučer potvrdili ovo ulaganje, novu investicijsku rundu započeo je prije 20-ak dana, putem platforme Funderbeam, a dosad je prikupio 11 milijuna kuna od 450 investitora iz Hrvatske i svijeta.

Osim novca koji Mrvoševa tvrtka prikuplja putem platforme, u novoj rundi pregovaraju s nekoliko privatnih ulagača, kao što je bio slučaj i sa Stjepanom Talanom, a ukupan iznos investicije, uključujući privatne i institucionalne ulagače, mogao bi se popeti do 30 milijuna kuna. Include izvozi 11 proizvoda na 43 globalna tržišta, a prisutni su u 260 gradova diljem svijeta.

Tvrtka je ove godine, prema jednoj neovisnoj revizorskoj procjeni, procijenjena na 110 milijuna kuna. Include i Solvis, koji ima 180 zaposlenih i 600 milijuna kuna prihoda, surađuju od 2015., na  fotonaponskim modulima namijenjenima pametnim klupama Steora koje su do danas plasirane diljem svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close