Tajanstvenom nagodbom Ingra riješila značajan sudski spor

Autor: Suzana Varošanec , 13. srpanj 2020. u 13:28
Upravi zagrebačke Ingre na čelu je Danko Deban/TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

Neslužbeno je restrukturiranje Ingre privodi kraju.

Zagrebačka Ingra postignutom nagodbom riješila je vrlo značajan sudski spor.

Nakon travanjskog otkupa velike tranše obveznica Laništa, izdanih u postupku predstečajne nagodbe Ingre čime je prepolovljena njezina zaduženost, ovih je dana Uprava Ingre kojoj je na čelu Danko Deban sklopila i izvansudsku nagodbu s neimenovanim razlučnim vjerovnikom iz postupka predstečajne nagodbe.

Kako je tvrtka objavila preko ZSE, tako je okončan višegodišnji sudski postupak te se uređuju svi međusobni odnosi stranaka.

Navedena transakcija pozitivno se reflektira na bilancu Ingre jer, tvrde, utječe na povećanje neto knjigovodstvene vrijednosti za približno 21 milijun kuna, što je rezultat jednokratnog ukidanja rezerviranja.

No, kako se čini da nakon ove nagodbe kompanija više nema visoko rizičnih sudskih sporova – to bi bili svi oni koji bi eventualno mogli ugroziti njezinu egzistenciju, navodno bi uskoro trebalo očekivati detaljnija očitovanja.

Naime, dok pojedinosti u vezi nagodbe iz Ingre trenutno ne iznose pravdajući to delikatnom prirodu same izvansudske nagodbe, doznaje se, posrijedi su i njihova nastojanja na liniji povratka povjerenja u Ingru u financijskoj zajednici.

S druge strane, već se neslužbeno na tržištu može čuti kako Ingra restrukturiranje privodi kraju.

Riječ je o mogućnosti koja bi itekako razveselila vjerovnike, a koja bi podrazumijevala predstojeće isplate predstečajnih vjerovnika unutar vrlo kratkoga razdoblja

Komentirajte prvi

New Report

Close