Svi mogu dati obvezujuću ponudu, cijena od 127 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 02. kolovoz 2018. u 07:13
Hoteli Maestral imali su rast broja noćenja i prihoda u polugodištu/Grgo Jelavić/PIXSELL

CERP obustavio postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica dubrovačke tvrtke Hoteli Maestral.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) donio je odluku da se obustavlja postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica Hotela Maestral, koji je pokrenut početkom veljače.

Donesena je i odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju 355.520 dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 200 kuna, odnosno ukupne nominalne vrijednosti u iznosu od 71,1 miljun kuna, što čini 68,94% temeljnog kapitala. 

Početna cijena svih dionica koje su predmet prodaje iznosi 126,8 milijuna kuna, a rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 45 dana od dana objave javnog poziva za prodaju.

Kako je poznato, na sjednici Upravnog vijeća CERP-a u veljači odlučeno je da se ne prihvati ponuda češkog J&T IB Capital Markets temeljem natječaja iz prošle godine, te da se ide na novi natječaj prikupljanjem ponuda u prvom krugu.

No, sada je ta odluka o prikupljanju ponuda u prvom krugu obustavljena i svi će zainteresirani moći dati obvezujuću ponudu na natječaju koji će se raspisati. Inače, u prvih šest mjeseci ove godine tvrtka je ostvarila porast noćenja i prosječne dnevne cijene od 5 posto, te rast poslovnih prihoda od 6,4 posto.U pripremu sezone uloženo je četiri milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close