‘Svi hoteli, sve sobe svih iznajmljivača su puni! Punimo i sve susjedne županije’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. kolovoz 2023. u 16:02
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Špancirfest se promovirao i profilirao kao najjači hrvatski festival.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zadovoljna je što Špancirfest iz godine u godinu postaje sve važnija manifestacija za kontinentalnu Hrvatsku, a Ministarstvo to potvrđuje i s dodijeljenih 520 tisuća eura područnim i lokalnim turističkim zajednicama.

Ministrica Brnjac, izaslanica predsjednika Vlade,  u petak je posjetila 25. Špancirfest gdje su joj domaćini bili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

“Mi smo ove godine osigurali 520 tisuća eura upravo za turističku promociju, za nove sadržaje za Varaždinsku županiju što se svakako odnosi i na ovo događanje. Turistički promet na kontinentu je osam posto bolji nego je što je to bilo rekordne 2019. godine, a u Varaždinskoj županiji, ako se ne varam, preko 30 posto”, objasnila je . Dodala je kako će Ministarstvo nastaviti podržavati ovakva događanja.

Ministrica Brnjac “špancirala” je ulicama Varaždina u pratnji župana Anđelka Stričaka te gradonačelnika Nevena Bosilja.

Župan Stričak naglasio je kako nikad prije lokalne i područne turističke zajednice nisu dobile toliko novaca od resornog Ministarstva i Hrvatske turističke zajednice, čak 520 tisuća eura!

“Ako usporedimo s godinom prije, ove godine je tih sredstava bilo duplo više. Smatram da su ova sredstva koja su dodijeljena našim područnim i lokalnim turističkim zajednicama zaista opravdana. O tome nam najbolje govori podatak da u prvih 6 mjeseci imamo od 20 do 25% više dolazaka i noćenja, a to je ono čemu težimo”, poručio je župan.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako je od 520 tisuća eura dodijeljenih sredstava, 45 tisuća eura pripalo za organizaciju Špancirfesta. Napomenuo je i kako su svi kapaciteta Grada Varaždina svih deset dana puni!

“Špancirfest se promovirao i profilirao kao najjači hrvatski festival, a za nas u kontinentalnoj hrvatskoj sigurno najvažniji turistički događaj. Svi hoteli, sve sobe svih iznajmljivača su puni! Punimo i sve susjedne županije, a ovom prilikom pozivam potencijalne investitore da prepoznaju vrijednost kontinentalnog turizma”, rekao je  Bosilj.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Hotel Turist podigao je cijene  soba –   toliko – da imate osjećaj ko da plaćate uslugu  u nekoj svjetskoj prijestolnici u  hotelu s ****** zvjezdica.

Mali neugledan hotelčić, želi vodeću poziciju . Ako Vam se ide u ove  krajeve uzmite noćenje

u TRAKOŠĆANU- hotelu, za male novce –  IZVANREDNA USLUGA i komfor.

Čekamo lijepo jezero da se napuni.

 

Pune hotele u okolici ?  Grizu si  nokte  od jala  ….i stresa …kaj ne mogu  zgrnuti više para

u par dana !

 

Nikad nisam znao šta je to špancir fest .

Puno je debila ..

Koliko se sjećam ja od turizma kune nisam vidio…

 

New Report

Close