Sveta Katarina i osječka Air Pannonia uvode zračni prijevoz pacijenata

Autor: Marija Crnjak , 23. rujan 2015. u 08:33
Air Pannonia bavi se i sanitetskim prijevozom bolesnika

Prvi letovi osječke obiteljske tvrtke za potrebe pacijenata Specijalne bolnice kreću već idućeg ponedjeljka.

Specijalna bolnica Sveta Katarina i zračni operater Air Pannonia, koji se bavi sanitetskim prijevozom bolesnika, potpisat će danas ugovor o suradnji, temeljem koje će pacijentima bolnice diljem svijeta na raspolaganju biti usluge zračnog prijevoza.

Kako ističe Dragan Primorac, predsjednik Upravenog vijeća bolnice Sveta Katarina, riječ je o konceptu jedinstvenom u Europi, u kojem bolnica i zrakoplovna kompanija u partnerstvu pružaju svoje usluge zahtjevnim pacijentima koji dolaze s teritorija cijele Europe, sjeverne Afrike, uključujući i sjeverni dio Iraka te Saudijske Arabije. "Našim stranim pacijentima pitanje putovanja jako je važno po pitanju cijene i sigurnosti. Realizacijom ove suradnje pacijente u potpunosti lišavamo brige o putovanju. Ako prikupimo nekoliko pacijenata s jednog tržišta, značajno smanjujemo cijenu putovanja, a kad su posrijedi neki zahvati, možemo jamčiti pacijentima da će na svoje liječenje kod nas krenuti rano ujutro, a navečer biti u svom krevetu. Toga nema nigdje u Europi", pojasnio nam je Dragan Primorac, otkrivši da prvi letovi kreću već idućeg ponedjeljka.

 

Primorac

Za neke zahvate možemo jamčiti pacijentima da će na liječenje krenuti rano ujutro, a navečer biti u svom krevetu. Toga nema nigdje u Europi

Primorac ističe kako do takve suradnje nije moglo doći dok se nisu riješili drugi važni preduvjeti za razvoj medicinskog turizma. "Osnovni preduvjet za realizaciju ideje Hrvatske kao destinacije medicinskog turizma, a Hrvatska je još daleko od toga, međunarodni su certifikati koji stranim pacijentima i osiguravateljima daju garanciju pružanja vrhunske usluge, što je uvijek važnije od cijena usluge. Specijalna bolnica Sveta Katarina napravila je takav iskorak pridruživši se lani prestižnoj obitelji 'The Leading Hospitals of the World', što nam jamči prepoznatljivost na svim ključnim tržištima, čime je otvoren put suradnji sa stranim osiguravateljima.

Time je značajno izmijenjena naša pozicija na tržištima poput Rusije, Ukrajine, Bugarske, Iraka, Kuvajta, čiji se građani tradicionalno liječe u Velikoj Britaniji i Njemačkoj", kaže Primorac te dodaje da su neki međunarodni osiguravatelji to već prepoznali. Inače, bolnica godinama pruža usluge pacijentima iz SAD-a, Kanade, Njemačke, Francuske, Irske, Iraka, Slovenije, Austrije, Australije, Libije, BiH, Srbije, Makedonije te Turske. Partner je s jednom od najpoznatijih europskih bolnica Unfallkrankenhaus Berlin.

Air Pannonia, obiteljska tvrtka sa sjedištem u Osijeku i 21-godišnjim iskustvom, bavi se prijevozom poslovnih korisnika i sanitetskim prijevozom bolesnika. Tvrtka je certificirana u skladu s EASA (EU agencija za sigurnost civilnog zrakoplovstva), nudi visoku medicinsku klasu transportnih usluga te je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje certifikat za transport organa i pacijenata prema regulativi Europske unije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close