Sve više Bad Blue Boysa na slobodi, oglasio se i Plenković

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. prosinac 2023. u 15:43
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Posljednji dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivnju.

Sud u Ateni do sada je prihvatio 30 zahtjeva BBB-a za ukidanje istražnog zatvora u kojem su završili nakon kolovoških nereda u kojima je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, javljaju grčki mediji.

Vlada je cijelo vrijeme radila na pitanju navijača zagrebačkog Dinama u grčkim zatvorima za razliku od “zajedljivaca” koji su samo komentirali, poručio je u petak hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što je najavljeno da će dio BBB-ovaca biti uz jamčevinu pušten na slobodu.

Plenković je podsjetio da se već u kolovozu sastao u Grčkoj s premijerom Kiriakosom Micotakisem dok su hrvatski ministri pravosuđa i vanjskih poslova sastali s grčkim kolegama.

Koristili smo “gotovo svaku prigodu, a bilo ih je nebrojeno u zadnjih tri mjeseca gdje smo se nalazili s predstavnicima grčkih vlasti, insistirali i radili na tome da se to pitanje riješi”.

Nasuprot tome “zajedljivci” su “samo komentirali a nisu činili ništa”, dodao je Plenković u vjerojatnoj aluziji na predsjednika Zorana Milanovića.

“Najglasniji su oni koji hrvatskim državljanima u Grčkoj, kao i onima u drugim sličnim situacijama nisu pomogli ni na kakav način”, istaknuo je hrvatski premijer.

Grčke vlasti donijele su odluku da će dvadesetak navijača zagrebačkog Dinama biti pušteno na slobodu uz jamčevinu od tisuću eura, izvijestili su u petak grčki mediji.

Odluka o zahtjevima za puštanje na slobodu preostalih navijača BBB-a očekuje kasnije u petak, prenose taj list i grčka agencija ANA. Grčki mediji pišu da je podneseno oko 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

“Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedjeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga”, rekao odvjetnik hrvatskih navijača Atanos Kaimenakis za Jutarnji list.

Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od kolovoza zbog sudjelovanja u organiziranoj huliganskoj tučnjavi s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba.

Posljednji dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close