Sve veća potražnja za ekspertima iz dva područja, evo gdje se mogu steći potrebne kvalifikacije

Autor: Lucija Špiljak , 26. siječanj 2021. u 05:15
Od jeseni na Sveučilištu sjever ide novi studij zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže/IVO ČAGALJ/PIXSELL

Obrazovanje se provodi se Koprivnici koja je priznata kao Eco City, grad koji najviše brine za okoliš.

Sveučilišni preddiplomski studij Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže naziv je novog studija koji od jeseni kreće na Sveučilištu Sjever.

Provodi se u Koprivnici koja je priznata kao Eco City, grad koji najviše brine za okoliš. Pročelnik Odjela za ambalažu, recikliranju i zaštitu okoliša Sveučilišta Sjever, Krunoslav Hajdek, rekao je da će studente obrazovati moderni stručnjaci i znanstvenici uz čiju će pomoć usvojiti sve osnovne kompetencije potrebne inženjeru inženjerstva okoliša.

“Suvereno će analizirati i ocjenjivati stanje i sanirati štete u okolišu, ali prije svega će znati primjenjivati preventivne metode i postupke zaštite okoliša. Kao stručnjaci kompetentno će moći razvijati i primjenjivati postupke recikliranja i ekološkog zbrinjavanja svih vrsta materijala u svim industrijskim područjima”, rekao je Hajdek.

Studij se dijeli u tri cjeline: osnovna STEM područja (matematika, kemija, fizika, biologija i informatika), temeljna područja inženjerstva okoliša i industrijskog inženjerstva, također specifična područja zaštite okoliša, grafičke tehnologije, zbrinjavanje i recikliranja materijala, te tehnologije proizvodnje ambalaže i pakiranja proizvoda.

“Završetkom studija prvostupnik će biti osposobljen da već u fazi dizajniranja proizvoda, npr. ambalaže, promišlja i najefikasniji postupak ponovne uporabe proizvoda ili materijala kroz striktno uvažavanje načela kružnog gospodarstva”, rekao je Hajdek, zaključivši da je sve veća potražnja za stručnjacima koji imaju interdisciplinarne kompetencije i koji mogu odgovoriti novim potrebama u području zaštite okoliša, recikliranja i inženjerstva ambalaže.

Komentirajte prvi

New Report

Close