Sve o pravima pri povratu kupljene robe ili paket-aranžmana

Autor: Lucija Špiljak , 27. kolovoz 2019. u 07:43
Građane se informira o tome što mogu i smiju/D. Špehar/PIXSELL

U Hrvatskoj i još devet članica EU do proljeća 2020. kampanja EK o pravima potrošača, najviše onih od 18 do 35 godina starosti.

Pod egidom "Imaš pravo" počela je informativna kampanja Europske komisije o pravima potrošača u Hrvatskoj koja će do proljeća 2020. informirati građane o tri teme: putovanjima u paket-aranžmanu, promjeni banke i transparentnosti bankovnih usluga te povratu kupljene robe u roku od 14 dana.

Kampanja se odvija u deset država članica EU, a osmislila ju je Glavna uprava za pravosuđe i potrošače Europske komisije.

"Potrošači mogu biti sigurni u svoja prava samo ako su s njima upoznati. Prava koja nam EU jamči omogućuju da budemo zadovoljni i sigurni potrošači.

Cilj ovogodišnje EU kampanje je informirati potrošače o njihovim pravima i o tome kako postupiti kada se ta prava krše", rekao je Igor Vujović, predsjednik Unije potrošača Hrvatske i suradnik u kampanji, te dodao da je  pokrenuta i web stranica na kojoj se nalaze sve potrebne informacije.

Kako je fokus na građanima u dobi između 18 i 35 godina, za komunikaciju će biti ključne društvene mreže i poruke s oznakom #yourEUright.

Kampanja je počela 26. kolovoza na zagerbačkom Ljetu na Štrosu gdje su u sklopu prve teme o putovanju u paket-aranžmanu zainteresiranima na pitanja odgovarali Igor Vujović te svjetski putnik i putopisni bloger Kristijan Iličić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close