Sve je manje zaposlenih u industriji, a ova gospodarska grana bilježi najveći egzodus

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. svibanj 2019. u 08:58
Foto: Getty Images

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva tri mjeseca ove godine je porasla 3,8 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku ove godine bio je veći za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na ožujak prošle godine smanjen za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u ožujku u odnosu na veljaču, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 6,2 posto u proizvodnji duhanskih proizvoda te u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 4,9 posto.

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 7,3 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u ožujku najveći rast zaposlenosti zabilježen također u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 15 posto, te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za 3,6 posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je također u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 17,6 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva tri mjeseca ove godine je porasla 3,8 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close