‘Svaki lažni branitelj državu košta milijun eura’

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2013. u 09:45
Predrag Matić, Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

Ako Registar skine ijednog lažnjaka, uz to što će to moralno pročistiti naš popis i sudionike rata, na svakom ćemo uštedjeti milijun eura, kazao je Matić.

Ministar branitelja Predrag Fred Matić osvrnuo se u razgovoru za Jutarnji list na nove mjere kojima se intenzivira postupanje po prijavama protiv lažnih branitelja te otkrio računicu koliko lažni branitelj košta državu.

"Pravi hrvatski branitelj državu ne košta ništa. Ali lažnjak Hrvatsku košta milijun eura – jer ako je sa 20 godina ušao u mirovinski sustav i pretpostavlja se da će živjeti do 80. godine, znači da 60 godina prima mirovinu od tisuću eura. Tome treba dodati invalidninu, pa stambeno zbrinjavanje i razne druge beneficije od školskih knjiga, dionica, zdravstvene skrbi… Ako Registar skine ijednog lažnjaka, uz to što će to moralno pročistiti naš popis i sudionike rata, na svakom ćemo uštedjeti milijun eura", kazao je ministar.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Koliko državu košta nesposobna Vlast? Ili zapošljavanje pogodnih/uhljebljivanje? Naknade izmišljenim odborima i povlastice zastupnicima?

Svi lažni branitelji- već su trebali biti – rješenjem- ukinuti.

To znači da i pravi branitelj košta državu milijun Eura? Ne bi se čudio što je idući korak.

New Report

Close