Svaka zgrada treba imati dizalo, a financirat će ih Europska unija

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2018. u 10:41
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Građani su pokazali veliki interes za tu inicijativu pa idućih mjeseci planiramo akciju pokrenuti i u drugim kvartovima poput Gajnica, Maksimira, Španskoga i drugih, rekao je HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak.

Inicijativa gradskoga HNS-a “Dizalo u vašem stubištu” ovih je dana, nakon što je prije nekoliko godina pokrenuta, aktualizirana. Tako su se haenesovci u subotu okupili na jarunskoj tržnici kako bi informirali građane o svojoj akciji kojom žele postaviti liftove u stambene zgrade na području Trešnjevke – jug.

Kako piše Večernji list, Trešnjevka, kao jedan od najvećih kvartova u gradu, većim je dijelom sagrađena osamdesetih godina, a većinom su građene četverokatnice u koje, temeljem tadašnjih zakonskih propisa, nije bilo obvezno ugrađivanje liftova. Međutim, zbog današnjega modernoga načina života dizala bi itekako olakšala život mnogim građanima.

– Građani su pokazali veliki interes za tu inicijativu pa idućih mjeseci planiramo akciju pokrenuti i u drugim kvartovima poput Gajnica, Maksimira, Španskoga i drugih – rekao je HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak. Dodao je, usto, kako za namjenu ugradnje dizala u stambene zgrade i Grad i država mogu povući nepovratna sredstva iz europskih fondova pa će se HNS potruditi realizirati tu akciju za dobrobit svojih sugrađana.

Komentari (2)
Pogledajte sve

još se nismo riješili genijalnog rješenja “ušteda energije” ugradnjom razdjelnika iz HNS-ovog lonca, a već nam serviraju sljedeće “veliko rješenje”. Nego – u koliko sutra kreće onaj autobus za Minken?

let me guess… navedeni predstavnik HNSa ima firmu koja se bavi ugradnjom dizala

New Report

Close