Sutra se konačno u rad pušta žičara, objavljene su i cijene karata

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2022. u 11:46
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u predvorju Gradske uprave održao redovitu konferenciju za medije. Tomašević je otvorio konferenciju sa žičarom

“To je projekt koji samo naslijedili i učinili smo sve možemo da ga završimo u pustimo u rad. Mogu reći da je jučer dobivena zadnja dozvola za rad žičare. Ona će sutra u podne biti svečano puštena u rad. Za građane će početi raditi od četvrtka ovaj tjedan”, rekao je Tomašević.

Najavio je da će žičara biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18. rekao je i kao je ukupna cijena žičare trenutno 537 milijuna kuna, te da informacije koje se spominju u medijima od više od 700 milijuna kuna uključuju PDV koji treba odbiti.

“Od žičare nikad zarade neće biti”, rekao je Tomašević te pojasnio cjenovnu politiku.

Prva kategorija i najniža cijena bit će za one koji imaju pokaz ZET-a budući da je žičara dio javnog gradskog prijevoza. ZET kao poduzeće je investitor i upravlja žičarom. Za tu kategoriju će cijena biti najniža i te će cijene biti iste kao u promotivnom razdoblju. 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu, kaže Tomašević. Istaknuo je kako će cijene nakon promotivnog razdoblja rasti.

“Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane, s obzirom na to da će oni platiti investiciju kroz proračun. Za njih će za odrasle biti 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu za odrasle. Za mlade i starije 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu te će i dalje ostati vožnja besplatna za djecu i osobe s invaliditetom”, rekao je Tomašević.

“Treća kategorija je puna cijena žičare koja vrijedi za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz ZET-a. 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu”, rekao je gradonačelnik.

Potom je govorio o otpadu. Na savjetovanje o odluci o komunalnom otpadu pristiglo je 1100 primjedbi,a  većina njih se odnosi na veličinu vrećice pa se uvodi i vrećica od 10 litara koja će koštati dvije kune. Uveli su popust na pelene za djecu i odrasle u vidu besplatnih vrećica.

Komentirajte prvi

New Report

Close