Sutra jeftinije gorivo, evo koje su nove cijene

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2022. u 10:05
FOTO: REUTERS/Costas Baltas

Nakon prošlotjednog značajnog poskupljenja goriva, konačno dobra vijest za vozače. Od sutra će cijene ipak biti niže, ali još neće kompenzirati poskupljenje od prošlog tjedna.

Tako bi cijene reguliranog Eurodizela trebale biti oko 80 lipa niže, dok bi benzin Eurosuper 95 trebali plaćati oko 35 lipa jeftinije. To znači da bi litra Eurodizela trebala koštati oko 12,70 kuna, dok bi litra Eurosupera trebala biti oko 12,10 kuna. Prošli tjedan je došlo do značajnog rasta cijena. Benzin je poskupio 61 lipu, a dizel čak 1,48 kuna, pišu 24sata.

Anonimni aktivisti objavili su da su noćas neke benzinske postaje u Gradu Zagrebu izlijepili naljepnicama s likom premijera Andreja Plenkovića i porukom: “PLAĆAŠ OVOLIKO JER TE MI GULIMO”!

“Svjesni smo da na rast cijena goriva utječu mnogi faktori, ali isto tako Andrejeva Vlada nije učinila sve da obuzda divljanje cijena. Smanjili su PDV na neke energente dok to isto nisu napravili s gorivom kao što nisu trošarine smanjili koliko su mogli nego samo mizernih 20-40 lipa. Tražimo snažniju reakciju Vlade, smanjenje nameta i veća rasterećenja. Akciju ćemo nastaviti i u idućim danima kada se namjeravamo predstaviti javnosti”, poručuju ‘Dečki i cure zagrebačkog asfalta’, pišu 24sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close