Suradnjom nacionalnog parka i javne ustanove do bolje promocije i gospodarske prepoznatljivosti prirodne i kulturne baštine

Autor: Poslovni dnevnik , 14. srpanj 2020. u 21:59
U tvrđavu sv. Nikole u šibenskom Kanalu sv. Ante povoljnije s ulaznicom za NP Krka/HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Posjetitelji će tako imati priliku povoljnije uživati u jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova i spomeniku baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Svi posjetitelji Nacionalnog parka Krka moći će, u okviru sedam dana, posjetiti i Tvrđavu svetog Nikole u Kanalu svetog Ante uz popust od 10 posto, izvijestili su u utorak iz NP Krka.

Posebna posjetiteljska ponuda rezultat je suradnje Javne ustavnove Priroda Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Nacionalni park Krka.

Posjetitelji će tako imati priliku povoljnije uživati u jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova i spomeniku baštine pod zaštitom UNESCO-a. U ispostavi NP Krka, u Skradinu, postavljena je izložba fotografija Tvrđave sv. Nikole

“Promocijom UNESCO spomenika na području nacionalnog parka povezujemo dva susjedna zaštićena područja i neke od najznačajnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti našeg kraja. Tom se suradnjom predstavljamo kao cjelina, prirodna i kulturnopovijesna, ali i društvena i gospodarska, što nam je z ovu posjetiteljsku sezonu posebno važno”, rekla je ravnateljica JU Nacionalni park Krka Nella Slavica.

Ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk istaknula je da su dosad uspješno surađivali na istraživačkim projektima, a sad se suradnja širi i na promociju i posjećivanje. Na ovaj način povećava se vidljivost lokaliteta, ali i osigurava kontrolirani, održivi sustav posjećivanja”, dodala je.

JU Priroda upravlja područjem izvora i ušća rijeke Krke, sjeverno i južno od NP-a, a uključuje rijeku Krčić, izvor Krke, riječni tok oko Knina te cijeli tok i ušće od Skradina do Kanala sv. Ante i Tvrđave sv. Nikole.

Komentirajte prvi

New Report

Close