Supernova dovršila kupnju četiri centra

Autor: Marija Crnjak , 19. ožujak 2018. u 22:00
Centar Kaptol čeka veliki rebranding/ Marko Lukunić/PIXSELL

Austrijska tvrtka vlasnik najviše šoping ‘meka’ u Hrvatskoj, sa 6470 zaposlenika.

Austrijska Supernova grupa objavila je u ponedjeljak da je preuzela četiri trgovačka objekta – Centar Kaptol, Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu.

Najavili su i  otvorenje novog dijela shopping centra Supernova Zadar. "Preuzimanjem novih i širenjem postojećih projekata, Supernova grupa povećala je broj shopping kvadrata u Hrvatskoj na 260.000 četvornih metara i dodatno ojačala poziciju vodeće tvrtke u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu", kažu u austrijskoj kompaniji. Završetkom kupoprodajnih transakcija novih centara, čija se vrijednost prema sklopljenim ugovorima neće otkrivati, Supernova grupa za nove projekte najavljuje nove modele poslovanja, u skladu s posebnostima svakog od centara.

"U sklopu Branimir centra u suradnji s tvrtkom City Zagreb Hotel otvorit ćemo hotel Canopy by Hilton. Za Centar Kaptol planiramo totalni rebranding i promjenu modela poslovanja, u skladu s postojećom arhitektonskom vizijom objekta smještenog u starom, tradicionalnom dijelu Zagreba", istaknuo je Paul Merdzo, direktor Supernova projekata za Hrvatsku.

Uz nove akvizicije, Supernova grupa trenutačno posjeduje 14 operativnih projekata u Hrvatskoj, a u svim trgovačkim objektima Supernove u Hrvatskoj, shopping centrima i retail parkovima, zaposleno je 6470 osoba. Ukupna dosad ostvarena investicija Supernova grupe u Hrvatsku iznosi oko 400 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close