Sunce koncern pripaja tri svoje tvrtke

Autor: Marta Duić , 14. ožujak 2019. u 22:00
Jako Andabak/D. Stanin/PIXSELL

Kao razlog pripajanja u Suncu su naveli daljnju optimizaciju organizacijske strukture poslovanja.

Bude li sve po planu, Sunce koncern do kraja bi godine trebao pripojiti tri svoja ovisna društva. Riječ je o tvrtkama Hoteli Brela, Hoteli Tučepi i Hoteli Zlatni rat.

O svojoj namjeri da provedu tu operaciju koncern je jučer izvijestio putem Zagrebačke Burze, a kao razlog naveli su daljnju optimizaciju organizacijske strukture poslovanja.

Pojasnili su kako su nadzorni odbori svih spomenutih tvrtki 13. ožujka, odobrili pripremne radnje za pokretanje postupka pripajanja.

"Konačna odluka o odobrenju bit će predmet odlučivanja glavnih skupština društava koji sudjeluju u njemu, a uprave će ih ih sazvati nakon što zaprime izvješće revizora pripajanja", kažu u Suncu precizirajući kako su nadzornici odlučili da će posao revizije pripajanja biti odabrani konzultanti Deloittea.

Iz Sunca podsjećaju da uprave društava koja sudjeluju u "operaciji" sklapaju ugovor kojim tvrtke koja se pripajaju prenose na društvo preuzimatelja svu imovinu, prava i obveze, u zamjenu za odgovarajući broj dionica društva koje ih preuzima.

Kada je riječ o udjelima, trenutno Sunce u Hotelima drži 89,58%, u Hotelima Tučepi 91,41, a u Hotelima Zlatni 80,99 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close