Šuica izabrana za potpredsjednicu EPP-a

Autor: Poslovni.hr , 01. lipanj 2022. u 15:33
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Istaknula je i kako je program EPP.a kompatibilan s programom Europske komisije i da ne vidi bitne razlike u radu EPP-a i EK-a.

Europarlamentarka Dubravka Šuica izabrana je za potpredsjednicu Europske pučke stranke, javlja N1. Tom prilikom obratila se medijima, najprije je zahvalila Andreju Plenkoviću koji ju je predložio za tu funkciju.

“Mislim da smo jaki na europskoj razini i da nas uvažavaju unutar EPP-a i da ćemo moći nešto napraviti za Hrvatsku”, kaže.

Istaknula je i kako je program EPP.a kompatibilan s programom Europske komisije i da ne vidi bitne razlike u radu EPP-a i EK-a.

“Jačanje EPP-a ovisi o stanju u zemljama članicama. Vidimo da se u Njemačkoj već događaju pomaci, idemo u dobrom smjeru i nadam se da smo nas tri žene unutar prvih pet kandidata znak da se poštuje i ravnopravnost spolova i da žene imaju sve veći utjecaj u politici”, veli.

Govorila je i o bitnim temama.

“Vrlo je važna demografija koja nije samo tema u Hrvatskoj nego u cijeloj EU. Nadam se da ćemo prijedloge koje smo usvojili moći što bolje implementirati. Živimo u teškim okolnostima, nikad viđenim u ovom stoljeću, rat, pandemija, sve što nas zatiče uz druge probleme i nadam se, kad je Hrvatska u pitanju, da ćemo dublju integraciju postići, da ćemo do nove godine postići sve kriterije za ulazak u eurozonu, a tu je i Schengen nadomak ruke”, veli.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close