Sudarili su se teretni i putnički vlak: Tri su osobe poginule, 11 ih je ozlijeđeno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. rujan 2022. u 23:20
Foto: Vlada HR/PIXSELL

 Putnički vlak br. 2506 naletio je na teretni vlak, između kolodvora Okučani i Novska oko 21,30 sati.

U željezničkoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Novske u mjestu Raić, zasad se raspolaže podacima o tri poginule i 11 ozlijeđenih osoba koje su prevezene u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški, objavio je u subotu Vladin glasnogovornik.

Na mjestu nesreće su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

Premijer Andrej Plenković na mjesto nesreće stigao je nešto iza ponoći.

FOTO: Vlada RH

FOTO: Vlada RH

U naletu putničkog vlaka na zaustavljeni teretni vlak kod Rajića blizu Novske u petak oko 21,30 sati ozlijeđen je veći broj putnika kojima pomažu sve žurne službe upućene na teren po dojavi o nesreći, kazala je za Hinu glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Filipović.

Vatrogasni zapovjednik: Nema niti jedne osobe koja je ostala prikliještena ispod vlakova

Marijo Paluh, županijski vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije, kazao je za HTV kako u ovome trenutku nema niti jedne osobe koja je ostala prikliještena ispod vlakova, te kako su u tijeku provjere kompozicije putničkih vlakova. Otkrio je i kako je na terenu sve puno službi, te kako je velika gužva. Napomenuo je i kako su unesrećeni na vrijeme spašeni jer su službe reagirale na vrijeme. U tijeku je zbrinjavanje unesrećenih, dodao je.

Neslužbeno doznaje se kako je putnički vlak prošao kroz crveno i udario u teretnu kompoziciju koja je bila zaustavljena kod mjesta Rajić. Doznaje se da se vlak kretao velikom brzinom.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

 

Komentirajte prvi

New Report

Close