Studenti prava riješili građanima tri tisuće pravnih slučajeva

Autor: Agencija VLM , 21. siječanj 2014. u 09:21
Tomislav Miletic/PIXSELL

Potporu im je obećao i Grad koji će im dati veći prostor za rad te novac iz proračuna za financiranje časopisa

Od ideje o mjestu na kojem bi studenti pojedine slučajeve iz prava mogli rješavati u praksi pa do više od tri tisuće riješenih slučajeva u dvije godine. Put je to Pravne klinike Pravnog fakulteta, odnosno grupe studenata koji građanima besplatno pružaju pravne savjete u Tkalčevićevoj 48.

– Od 2011. godine do danas Pravna klinika postala je jedan od najvećih pružatelja pravne pomoći u zemlji – objasnio je voditelj te klinike Alan Uzelac, ujedno i profesor te mentor studentima koji za one koji nemaju novca za odvjetnike rješavaju različite probleme, od onih vezanih uz obiteljsko nasilje pa do prezaduženosti.

Zagrebačka Pravna klinika jedina je takvog tipa u regiji, a osim u glavnom gradu, studenti djeluju još u dvadesetak hrvatskih gradova gdje prikupljaju slučajeve te ih rješavaju u svojim prostorijama u Tkalči. Kako je tih slučajeva sve više, gradonačelnik Milan Bandić jučer je studentima obećao veći prostor, kao i potporu iz proračuna koja će, naglasili su studenti, dobro doći za financiranje njihova časopisa Pro Bono.

Komentirajte prvi

New Report

Close