Studenti ostaju bez jedne od najpopularnijih menzi

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2022. u 12:32
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kako javlja predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras, menza je odjednom zatvorena nakon inspekcije Državnog inspektorata i to zbog toga što je strop, navodno, prenizak.

Studenti u Zagrebu preko noći su ostali bez jedne od najpopularnijih studentskih menzi koja se nalazi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Naime, kako javlja predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras, menza je odjednom zatvorena nakon inspekcije Državnog inspektorata i to zbog toga što je strop, navodno, prenizak.  Pravilnik o Zaštiti na radu za mjesta rada, u kojem je propisana sporna visina, donesen je 2013. godine, a izmjenjen 2020. Ipak, u članku 11. novog Propisa jasno se vidi da se dio s visinom nije mijenjao od onog iz 2013.  Zanimljivo je da menza na istom mjestu djeluje posljednih 25 godina, a od 2005. ima zadovoljene Minimalne tehničke uvjete za poslovanje, piše Večernji list.

Studenti su se, s obzirom na novonastalu situaciju, odlučili organizirati i danas od 12 sati roštiljati ispred FSB-a kako njihovi kolege ne bi u potpunosti bili zakinuti za studentski obrok.

Komentirajte prvi

New Report

Close