Stručna praksa FOI-preddiplomcima obvezna, kao priprema za karijeru

Autor: Lucija Špiljak , 07. lipanj 2020. u 22:00
Tim Centra za podršku studentima i razvoj karijera na varaždinskom fakultetu

Već su ranije na FOI-ju krenuli s obaveznom stručnom praksom, no tada samo za studente diplomskih studija.

Varaždinski Fakultet organizacije i informacije (FOI), koji djeluje unutar Sveučilišta u Zagrebu, među prvim fakultetima u Hrvatskoj uvodi obaveznu stručnu praksu za studente preddiplomskih studija Informacijski sustavi i Poslovni sustavi, kako bi stekli radno iskustvo i praktične vještine.

Riječ je o jednom od glavnih ciljeva europskog projekta Study4Career, za koji je osigurano gotovo četiri milijuna kuna, iznos koji sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda. Već su ranije na FOI-ju krenuli s obaveznom stručnom praksom, no tada samo za studente diplomskih studija.

Glavni nositelj aktivnosti bit će FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) koji je od 2012. godine svojim djelovanjem postao pionir među takvim centrima u Hrvatskoj te primjer dobre prakse i na europskoj razini.

Kako je otkrila kaže voditeljica projekta i CPSRK-a doc. dr. Katarina Pažur Aničić, jedna od značajnijih aktivnosti je i izrada inovativne aplikacije za podršku radu CPSRK-a koja će omogućiti lakše povezivanje studenata i poslodavaca te biti jedna od prvih aplikacija za podršku sveobuhvatnom radu karijernog centra, evidenciji studentskih izvannastavnih aktivnosti i njihovom karijernom usmjeravanju.

U provedbu i pilotiranje stručne prakse bit će uključeno 35-ero pripadnika nastavnog i nenastavnog osoblja FOI-ja te 70-ero studenata preddiplomskog studija koji će provoditi projekte u suradnji s poslodavcima. Do ožujka 2023. u raznim aktivnostima CPSRK-a sudjelovat će više od 500 studenata te će minimalno njih 415 sudjelovati u provođenju stručne prakse.

Komentirajte prvi

New Report

Close