Štromar o Uljaniku: Radnicima treba poručiti da trebaju tražiti drugi posao

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2019. u 15:40
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, Predrag Štromar, komentirao je situaciju u Uljaniku.

"Sad je situacija već dosta jasna i dobili smo informacije od ministara i premijera koliko treba uložiti ako se ide u restrukturiranje i koliko treba platiti ako se ne ide. To je sad velika razlika i vrlo brzo će biti odluka. I u drugim krajevima je bilo takvih pitanja, Varteks bio stečaj i na kraju se restrukturirao svojim novcem bez i jedne kune poreznih obveznika. Pevec išao u stečaj i on pozitivni primjer da se može raditi u stečaju i poslovati.. Siguran sam da će u škverovima biti aktivnosti, ali ne na ovaj način, da se daju sredstva poreznih obveznika", rekao je Štromar za 24 sata.

Upitan znači li to da je Vlada izabrala stečaj brodogradilišta, a ne restrukturiranje sa strateškim partnerom, Štromar je rekao: "Vidjet ćemo još u ovih par sljedećih par dana. Ali moje mišljenje je da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen."

Komentari (10)
Pogledajte sve

Jel to znači da nema više karabita da gruvamo?

Čitanje između redaka glasi ovako …… neradnicima treba poručiti da su radnici i znalci uglavnom otišli tako da nema više TKO raditi tj. moramo u stečaj!!!

Treba preusmjeriti naknadu za obnovljive izvore energije na mUljanik, tko da i HNS (Hrvatskoj Nepotrebna Stranka) da svoj obol u restrukturiranju! Ili podić istu da ima za sve!

pustimo sad kakav je HNS i štromar, ali ovdje je on potpuno u pravu i rekao je ono što misli 90% građana RH! dosta je bilo sisanja novca iz proračuna jer je to novac svih nas! brodogradnju smo spašavali 30 godina i potrošili preko 30 milijardi kuna i opet je krahirala! neka sad ode u stečaj pa neka je kupi netko i krene sa svime ispočetka, bez dugova, ali i bez paljenja novih 8 milijardi kuna iz proračuna!
uostalom, objavljeno je da na 100 kn brodogradnja doda jadnih 12 lipa dodane vrijednosti pa prema tome nema se što ni zašto spašavati!

New Report

Close