Street View automobil vraća se u Hrvatsku

Autor: Marija Crnjak , 06. lipanj 2019. u 21:59
Kreću u 'osvježavanje' podataka/Borna Filić/PIXSELL

Google Street View automobilima koji će osvježiti zapise o cestama diljem zemlje pridružit će se i Street View Trekker.

Google Street View automobil i Trekker vraćaju se u Hrvatsku kako bi osvježili lokalne podatke na Google kartama.

No ove godine fokus neće biti samo na hrvatskim ulicama. Google Street View automobilima koji će osvježiti zapise o cestama diljem zemlje pridružit će se i Street View Trekker, koji može fotografirati mjesta do kojih automobili nemaju pristup, javljaju iz Googlea.

Trekker je kompletna fotografska oprema za fotografiranje za Street View koja stane u naprtnjaču. To omogućuje Googleu da fotografira i mjesta do kojih automobili nemaju pristup, recimo na pješačkim zonama i ulicama pet hrvatskih gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru.

"Google prepoznaje potrebu za redovitim ažuriranjima zbog kontinuiranog razvoja infrastrukture. Redovito ažuriranje podataka usluge Street View pomaže korisnicima u boljem orijentiranju te im olakšava planiranje putovanja", pojašnjavaju u jučerašnjoj objavi za medije.

Street View je danas dostupan u više od 88 zemalja širom svijeta kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a u Hrvatskoj je predstavljena 2012. godine i kontinuirano se ažurira, precizirali su.  

Komentirajte prvi

New Report

Close