Stranci zaluđeni novom zagrebačkom turističkom ponudom

Autor: Darko Bičak , 03. srpanj 2018. u 08:01
Zagrebački poduzetnici s 20 tricikala prevoze građane i turiste po gradu, Foto: PD

U tvrtki Pedicab osmislili novu turu, počeli s deset i uveli još toliko vozila.

Odnedavno posjetitelji Zagreba mogu doživjeti grad iz drukčije perspektive. Za to je zaslužna tvrtka Pedicab koja nudi uslugu vožnje triciklom s pomoćnim elektromotorom kroz grad.

Kako pojašnjavaju mladi zagrebački poduzetnici koji stoje iza ovog projekta, Emil Kirbiš i Filip Pribilović, tako posjetitelji mogu upoznati grad te vidjeti sve kulturne znamenitosti, atrakcije i zanimljivosti u kraćem periodu. “Vožnja pedicabom se može usporediti s vožnjom u fijakeru, a sama ideja je nastala po uzoru na tricikle koji postoje u većim gradovima svijeta. Mjesta u pedicabu ima za dvije osobe, a sjedišta su natkrivena malim sjenilom dok pedicebom upravlja vozač koji konstantno pedalira kako bi tricikl imao pogon. Vozači su iskusni i simpatični te uz hrvatski govore barem i engleski jezik, a neki još i talijanski, francuski, španjolski i arapski, pa tijekom vožnje uz svaku važnu lokaciju informiraju turiste i o aktualnim događanjima i izložbama”, kaže Kirbiš. Ističe da su u ovaj projekt ugradili komplementarna znanja i dugogodišnja radna iskustva u menadžmentu, prodaji i turizmu.

“Krenuli smo s 10 pedicab tricikala, a kako je interes bio velik, procijenili smo da nam treba još 10 vozila”, ističe Kirbiš. U investiciji su koristili EU sredstva, a za subvenciju kamate im je u pomoć priskočila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO sa svojim ESIF mikro zajmom s kamatom od svega 1,5 posto. “Kako nam je to bio prvi susret s bilo kojim od oblika financiranja iz EU fondova, izrazito smo zadovoljni sa stručnom pomoći kod osmišljavanja i pisanja investicijskog projekta, te je naš savjet svim poduzetnicima koji razmišljaju o širenju i ulaganju u poslovanje da se bez straha i predrasuda obrate HAMAG-BICRO-u, te da se uvjere da procedura oko toga nije niti komplicirana niti dugotrajna“, kaže Kirbiš.

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentirajte prvi

New Report

Close