Štrajk u tiskari Vjesnik, Jutarnji se tiska u Splitu i Rijeci

Autor: Saša Paparella (VLM) , 25. listopad 2012. u 21:59
Ne zna se koliko će dugo trajati štrajk/PIX

Radnici tiskare traže plaće za srpanj i kolovoz, EPH zbog štrajka gubi po 10.000 eura dnevno.

Nakon nedavnog štrajka upozorenja, radnici tiskare Vjesnik otpočeli su u četvrtak generalni štrajk, koji neće završiti, kako kažu, sve dok uprava ne prihvati njihove zahtjeve.

Radnici traže isplatu plaća za srpanj i kolovoz, vraćanje kolektivnih pregovora, te da Vlada, budući je država vlasnik tiskare, konačno donese odluku o njihovoj sudbini. Najvažniji klijent tiskare Vjesnik je zagrebački EPH. "Sva naša izdanja, uključujući Jutarnji list, uredno će doći na kioske, jer smo tiskanje privremeno prebacili u Split i Rijeku", rekao nam je Tomislav Wruss, predsjednik uprave EPH medije. Prilozi poput Glorije in i Likea tiskat će se u Zagrebu i novosadskom Color Pressu, odakle će se potom voziti u Split i Rijeku, ondje umetati u novinu i slati na kioske.

Zbog takve distribucije EPH će dnevno gubiti po 10.000 eura, procjenjuje Wruss. U četvrtak popodne još nije bilo jasno hoće li štrajkaši dopustiti da se iz tiskare iznese već otisnuti Studio, prilog koji Jutarnjeg petkom. "Razumijem radnike koji dugo nisu dobili plaće, no za situaciju kriva je Vlada, jer je tiskaru godinama opterećivala dugovima dnevnog lista Vjesnik", kaže Wruss.

Komentirajte prvi

New Report

Close