Štrajk u Croatia Airlinesu počinje 14. svibnja u 6 ujutro

Autor: Marija Crnjak , 10. svibanj 2013. u 21:49
Photo: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Tri sindikata Croatia Airlinesa upravo su najavila štrajk koji počinje u utorak 14. svibnja u 6 ujutro.

Tri sindikata Croatia Airlinesa upravo su najavila štrajk  koji počinje u  utorak 14. svibnja u 6 ujutro. Kako stoji u objavi tvrtke, štrajk su najavila tri sindikata, Hrvatskih sindikata prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu.

Kompanija ističe da najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će  većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima. Putnicima i korisnicima usluga na raspolaganju je besplatni  telefon 0800 7777 za pozive iz Hrvatske i telefon Kontakt centra (+385 – 1) 6676-555 i 062 500505, na kojima se mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka.

Na internet stranicama www.croatiaairlines.hr u ponedjeljak u 15 sati bit će objavljena lista otkazanih  letova u vrijeme štrajka. Također, svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:  potpuni povratan novca za neiskorištene karte, djelomični povrat za djelomično iskorištene karte, ili  potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne  isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa.

Komentari (5)
Pogledajte sve

@ miami ,

i tebe bi trebalo poslati na rektalni pregled da bi shvatila bit :

http://www.poslovni.hr/hrvatska/stjuardesa-morala-na-rektalni-pregled-za-dokaz-viroze-240195 [poslovni.hr]

Svu nastalu štetu – naplatiti na način – još većih ušteda , otkaza
i dogovora sa partnerskim kompanijama.

Sav tehnološki višak- otpustiti.

Dugove držati jasne i čiste- do kupoprodaje CA . Šta će nam takva Hrvatska,
u kojoj lešinari ne žele raditi za 20.000 kuna mjesečno?

Ovo stvarno nije normalno… usporedio sam cijene CA za jedan let na koji sam trebao, i drugih firmi, CA je daleko najskuplji-skuplji od Britisha, Ryanaira, Easyjeta…doslovno svih. Karte su u jednom trenu 3000kn, u durgom 6000kn. Povratna 3000 a u jednom smjeru 4000. Unatoc najvecim cijenama, i to svaki puta najvecim, putnik ni ne zna hoce li avion poletiti.

Uz sve to, ova firma je u stalnom gubitku. Ovo treba privatizirati, pothitno.
Kako ryanair za 20eur stigne 10min prije vremena uvijek? Katastrofa. Jos jedna zrtva stranackog kadroviranja izmedju ostalog.

Svaka cast, sin prijateljice od Milovanoviceve mame gospodin Cucak je u 9 mjeseci uspio unistiti firmu. To su ti sposobni o kojima ova Vlada prica. Sve sto ima ikakve veze s njima(rodbinske,prijateljske,partijske veze) je odma ubersposobno,genijalno i nezamjenjivo mada su rezultati porazavajuci(citaj nikad gori). A s obzirom da je drzava vlasnik volio bi da ovi ne izadju iz strajka do stecaja.Scenarij je stecja,rasprodaja,ulazak Lufthanse kroz kupnju u ovrsnom postupku,otkaz svim menađerčičima i onima koji bi to voljeli biti i konacno bi imali pravu firmu. Stjuardese i letacko osoblje se za posao ne trebaju bojat.

New Report

Close