Strabag gradi most vrijedan 53 mil. kn

Autor: Snježana Bičak/VL , 15. siječanj 2020. u 22:00
Gradnja bi mogla početi krajem veljače, a postojeći most obnovljen je za 5 mil. kuna/Snježana Bičak

Na Kupi između Karlovca i Ozlja.

Dva mjeseca nakon pet milijuna kuna vrijedne obnove starog mosta na Kupi u Gornjem Pokupju, na razmeđu Karlovca i Ozlja, trebala bi početi gradnja novog, što mještani obje strane rijeke čekaju već sedam godina i za čiju je gradnju Karlovačka županija još 2012. izdala prvu lokacijsku dozvolu.

Izmjene projekta zbog usklađivanja sa sustavom zaštite od poplava te otkup zemlje oduljili su projekt.  Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta (HC), najavio je realizaciju projekta sredinom prosinca kada je, nakon nepuna tri mjeseca radova, saniran postojeći most na Kupi i pušten u promet.

Već su tada HC na javnom natječaju dobile ponudu samo austrijske tvrtke Strabag s kojom je i sklopljen ugovor o gradnji mosta vrijednog 53 milijuna kuna, a gradnja bi mogla početi krajem veljače.

" Postojeći most širinom i nosivošću ne odgovara rangu državne ceste, stoga gradimo novi most oko 250 metara nizvodno od postojećeg koji će nakon gradnje novog, koja će trajati dvije godine, biti pješačko-biciklistički most.

Neće imati ograničenja prometa, most će biti dug 176 m, a s pristupnim cestama dužina projekta je 651 metar. Novi će most biti poprečno položen na rijeku", objasnio je Škorić. Ugovor s izvođačem sklopljen je na iznos od 60 milijuna kuna, što je nešto skuplje od procijenjenih 53 milijuna kuna. No Hrvatske ceste osigurale su dodatna sredstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close