Stožer produžuje aktualne mjere, ali od sutra uvodi određene promjene

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2021. u 11:37
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dopušteni broj osoba na kulturnim programima određivat će se putem HZJZ-a.

Nacionalni stožer danas je održao press konferenciju.

Budući da su aktualne mjere na snazi do 15. ožujka, Davor Božinović je na pressici Stožera rekao kako će Stožer donijeti nekoliko odluka.

“Stožer će donijeti četiri nacionalne i jednu lokalnu odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nove mjere radi sprječavanja širenja virusa.

Druga odluka o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, potom izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaza graničnih prijelaza u RH. Radi se o horizontalnim odlukama i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka.

“Sve odluke ostaju iste, jedna odluka se mijenja. Dopušteni broj osoba na kulturnim programima određivat će se putem HZJZ-a. Moći će se ta brojka povećavati i smanjivati”, dodao je.

“Propisat će se detaljni protokoli mjera putem preporuke HZJZ. Neće se čekati odluka Stožera, već HZJZ može određene mjere pooštravati ili ublažavati ovisno o situaciji.

Omogućit će se uz strogo pridržavanje mjera natjecanja na otvorenom, i za niži rang natjecanja zbog djece i mladih sportaša. Što se tiče odluke na lokalnoj razini, radi se o produženju mjera koje vrijede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tako nam je najavljeno i mislim da je to dobra praksa”, kazao je Božinović te dodao da očekuje od lokalnih i županijskih stožera koji imaju izražen rast da predlože sve što smatraju nužnim u skladu s lokalnom epidemiološkom situacijom.

Komentirajte prvi

New Report

Close