Stožer objavio nove mjere: ‘Suzdržite od putovanja, okupljanja i druženja’

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2020. u 11:33
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Božinović je rekao da će mjera oko propusnica biti do 8. siječnja, jedino u slučaju da dođe do neke izvanredne situacije.

Ministar Davor Božinović predstavio je na press konferenciji Stožera nove koronamjere

. Nove epidemiološke mjere vrijedit će od utorka 22. prosinca i trajat će do 8. siječnja.  “Početak školskih praznika, učenici idu na raspust 18. siječnja čime će se smanjiti pokretljivost učenika, rasteriti će se javni školki prijevoz”, kazao je Božinović.

“Udruge poslodavaca upućuju apel svima da svojim zaposlenicima omoguće korištenje godišnjih odmora, upoznati su sa svime i Sindikati”, dodao je.  “Nastavljaju se aktualne mjere uz neke iznimke. Privatna okupljanja i svečanosti također su ograničena na 10 osoba, a ograničava se i okupljanje na dva kućanstva. Misna slavlja se održavaju putem radija i TV-a osim za Badnjak i Božić bit će dopuštene iznimke, uz posebne mjere.

Kod kina i kazališta mora biti osigurano sedam četvornih metara površine. Zabranjuju se napuštanje mjesta prebivališta. Zabranjuju se putovanje izvan matične županije”, kazao je Božinović. “Zabrana napuštanja županije neće se odnositi na: osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: Pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom i zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti COVID-19, diplomatsko osoblje”, kazao je.

Božinović je rekao da će mjera oko propusnica biti do 8. siječnja, jedino u slučaju da dođe do neke izvanredne situacije.

– Suzdržite se kontakata koji nisu nužni, uputio je poruku građanima ministar Božinović. Naglasio je i kako sada ne trebati putovati i družiti se.

Krunoslav Capak istaknuo je kako će se preporučiti da polnoćke na Badnjak budu gotove do 22 sata.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close