Stožer objavio nove informacije: 11 novozaraženih, preminule tri ženske osobe

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2020. u 14:03
Foto: Edvard Šušak / Pixsell

Zrakoplov SF Airlines na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb sletio je u nedjelju rano ujutro u Međunarodnu zračnu luku Zagreb Franjo Tuđman i dopremio oko 86 tona zaštitne opreme.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 11 novozareženih, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je 2187 pozitivnih. U posljednja 24 sata testirano je 668 ljudi.

Od jučer su preminule tri bolesnice, radi se o starijim osobama s kroničnim bolestima. Na respiratoru je 13 bolesnika.

Ukupno imamo 1764 oporavljene osobe u Hrvatskoj.

Ministar Božinović potvrdio je pojačane mjere na otoku Braču. Božinović je također rekao kako od sutra Hrvatska kreće u treću fazu popuštanja mjera, a od 18. svibnja krenut će i kulturna događanja na otvorenom i zatvorenom. Najavio je i otvaranje teretana i fitness klubova. Kako je istaknuo, ukinut će se i e-propusnice.

– Pred nama je jedno novo razdoblje, svima je u interesu da se stvari vrate na staro, da se pokrenu poslovi. Svi moramo biti solidarni i djelovati zajedno, ostanimo odgovorni, poručio je Božinović.

– Granice su otvorene zbog gospodarskih aktivnosti, ukoliko se svi budu držali mjera, nema razloga za zabrinutost, istaknuo je Božinović.

Zrakoplov SF Airlines na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb sletio je u nedjelju rano ujutro u Međunarodnu zračnu luku Zagreb Franjo Tuđman i dopremio oko 86 tona zaštitne opreme potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i ostalim službama tijekom epidemije koronavirusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close