Što sve vozač treba učiniti da bi zaradio kaznu od 69.000 kuna?

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2020. u 11:10
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policajci su pokušali zaustaviti vozača uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, oglušio se i nastavio vožnju.

Policija je danas 15 minuta iza ponoći u Obrankovcu u Varaždinskoj županiji uočila osobno vozilo koje krivuda po cesti. Pokušali su zaustaviti vozača uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, oglušio se i nastavio vožnju po državnoj cesti i po nerazvrstanim cestama kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice, piše Večernji list.

Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip. Izašao je iz vozila i pokušao pobjeći, no ubrzo je uhvaćen.

Radi se o 34-godišnjaku koji je vozilom upravljao pod utjecajem 2,19 promila alkohola u krvi, i to prije stjecanja prava na upravljanje, a automobilu je isteklo važenje prometne dozvole i obavezno osiguranje. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 69.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova, kažu u policiji.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close