Što sve bilježe prometne kamere i možete li se “izvući”?

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2023. u 15:48
Foto: Unsplash

Kamere su tehnološki vrlo napredne.

Desetak kamera za nadzor prometa i brzine postavljeno je u posljednje vrijeme na području Varaždinske i Međimurske županije- od Lepoglave do Ludbrega. Kamere su tehnološki vrlo napredne i uz prekoračenje brzine njima će policija nadzirati i druge prekršaje – poput uporabe mobitela ili nekorištenja sigurnosnog pojasa, piše HRT.

Desetak novopostavljenih kamera za mjerenje brzine na području  Varaždinske i Međimurske Kakve su karakteristike tih kamera objasnio je Danijel Posavec iz Policijske uprave varaždinske.

“Kamere mjere brzinu do 300 km/h. Većih brzina na našem području nismo nikad evidentirali. Te kamere osim što mjere brzinu,  registriraju i evidentiraju i sve ostale prekršaje – korištenje mobitela u vožnji, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog pretjecanja, nepropisnog kretanja vozila kolnikom. To su sve prekršaji koje možemo procesuirati”, rekao je Posavec.

“Te kamere evidentiraju sva vozila koja se kreću dionicom na kojoj su postavljene što znači da i oni vozači koji nisu u prekršaju i te vozače policija može naknadno procesuirati u smislu nekog drugog prekršaja osim brzine”, dodao je.

AUTI

Napomenuo je kako se za prekoračenje brzine do 30/km iznad dopuštene može se zatražiti od policije upozorenje ako nije vozač kažnjavan i nema upozorenje u posljednjih godinu dana.

Također je istaknuo kako se na dionicama na kojima su kamere postavljene, pa i ne samo na mikrolokaciji kamere nego i na dužoj dionici ceste, stanje sigurnosti se znatno poboljšalo i na tim dionicama nema teških prometnih nesreća.

“Ono što je najbitnije, utvrđeno je da većina vozača na tim cestama poštuje prometne propise o brzini kretanja vozila”, naglasio je Posavec.

Komentirajte prvi

New Report

Close