Što je donijela mirovinska reforma sadašnjim i budućim umirovljenicima?

Autor: Promo , 25. travanj 2019. u 12:48
Foto: promo

U zagrebačkom hotelu Esplanade u petak 26. travnja održat će se konferencija “Mirovina I aktivno starenje” u organizaciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Večernjeg lista pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Što je donijela mirovinska reforma sadašnjim i budućim umirovljenicima? Što smo htjeli postići mirovinskom reformom? Na ta kao i na mnoga druga važna pitanja odgovorit će stručnjaci i ministri na konferenciji „Mirovina i aktivno starenje“, koja će se održati u petak 26. travnja u zagrebačkom hotelu Esplanade u organizaciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Večernjeg lista pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava, Marko Pavić, ministar financija Zdravko Marić i glavni urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić. Tom će prilikom biti održana brojna stručna izlaganja i panel diskusije. Mnoge najviše zanima što će se promijeniti sadašnjim umirovljenicima te što će u budućnosti dočekati nove umirovljenike , a o tome će razgovarati Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Ante Žigman, ravnatelj HANFA-e, Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a, Iskra Primorac, ravnateljica REGOS-a te Predrag Bejaković iz Instituta za javne financije. Pomoćnica ministra rada I mirovinskog sustava govorit će o tome što su resorno ministarstvo i Vlada RH htjeli postići mirovinskom reformom, a svoje stručno mišljenje iznijet će I profesor Hrvoje Šimović sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Josip Aladrović predstavit će ulogu Zavoda u mirovinskoj reformi, a u panel raspravi “Aktivno starenje” sudjelovat će pomoćnica ministra Melita Čičak, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ivo Bulaja, predsjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe i članica Matice umirovljenika, Višnja Fortuna, članica Matice umirovljenika, Zdenka Čuhnil te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

New Report

Close