Stižu velike promjene na A1: Ruši se poznati motel, gradit će se moderno odmorište

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2023. u 09:46
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Motel je mobiliziran za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, a nakon njihova odlaska rješenje o prestanku mobilizacije još nije stiglo.

Poznato odmorište na A1 trebalo bi se potpuno transformirati gradnjom nove benzinske postaje s trgovinom i kafićem. Priključkom će biti omogućen pristup južnom platou iz oba smjera autoceste, piše u ponedjeljak Večernji list.

– Radovi obuhvaćaju i uklanjanje postojećeg izlaza s južnog platoa, uklanjanje postojećih priključaka sjevernog platoa odmorišta te potrebnu infrastrukturu: oborinsku odvodnju, napajanje EE, javnu rasvjetu, napajanje vodom… – kažu u HAC-u. Dodaju da će biti uklonjene i postojeće dotrajale Inine benzinske postaje na oba platoa odmorišta.

– Izvođenje radova planirano je od trećeg kvartala 2023. zaključno s četvrtim kvartalom 2024. te će, po ishođenju uporabne dozvole, uslijediti izgradnja nove suvremene benzinske postaje s trgovinom i kafićem te pristup iz oba smjera autoceste – kažu u HAC-u koji je još 2020. proveo javno nadmetanje za benzinsku postaju.

– Bit će uključeni i sadržaji truckstorea i čuvanog parkirališta za teretna vozila, uslužnog ugostiteljskog objekta i autokampa te elektropunionica za osobna i teretna vozila – kažu u HAC-u. Ističu i da njihov dugoročni plan cjelovitog uređenja odmorišta ovisi o dinamici razrješavanja odnosa s trenutačnim posjednikom uslužnih objekata.

Misle na motel Plitvice, koji planiraju rušiti, a koji je u većinskom vlasništvu države preko Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Predstečaj je pokrenut 2021., a najveći vjerovnik je upravo HAC. Zemljište je u vlasništvu države i pod upravljanjem HAC-a, dok je nekretnina u vlasništvu Motela Plitvice d.o.o.

Nagodba o stupanju u posjed nije postignuta, a nije plaćena ni naknada za izvlaštenje. Motel je mobiliziran za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, a nakon njihova odlaska rješenje o prestanku mobilizacije još nije stiglo. Rušenjem Plitvica bez posla bi moglo ostati između 20 i 40 djelatnika starije životne dobi, piše novinarka Večernjeg lista Mateja Šobak.

Komentirajte prvi

New Report

Close