Stižu pogodnosti plaćanja za prijavu e-Vjenčanja, e-Zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i e-Zahtjeve za izdavanje ePutovnice

Autor: Suzana Varošanec , 21. listopad 2021. u 12:34
FOTO: Pixabay

Projekt e-Pristojbe je integriran u sustav e-Građani, a danas u Novinarskom domu e-usluge koje su implementirane u sustav e-Pristojbe, kao i sve prednosti koje građani, kao i tijela javne uprave, ostvaruju ovim projektom prezentiraju Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Dražen Božić, Sektorski koordinator za razvoj digitalnog društva i voditelj projekta e-Pristojbe te Andreja Kajtaz, direktorica Fininog Sektora komercijalnih digitalnih rješenja.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, povodom nastavka predstavljanja projekta e-Pristojbe koji je integriran u sustav e-Građani, danas prezentira e-usluge koje su implementirane u Sustav e-Pristojbe, kao i sve prednosti koje građani, kao i tijela javne uprave, ostvaruju ovim projektom. Okupljenima u Novinarskom domu u Zagrebu će se obratiti Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Dražen Božić, Sektorski koordinator za razvoj digitalnog društva i voditelj projekta e-Pristojbe te Andreja Kajtaz, direktorica Fininog Sektora komercijalnih digitalnih rješenja.

U sklopu nastavka provođenja i predstavljanja projekta Sustav e-Pristojbe dosadašnjim predstavljanjima projekta na županijskoj razini, bila je riječ i o uslugama e-Prijava vjenčanja, zatim e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole te e-Zahtjev za izdavanje ePutovnice.

Usluga e-Prijava vjenčanja hrvatskim državljanima omogućava prijavu namjere sklapanja braka u građanskom obliku i u službenoj prostoriji. Putem platforme e-Građani moguće je rezervirati termin (datum i vrijeme) kao i lokaciju (u službenim prostorijama) održavanja vjenčanja. Plaćanje upravnih pristojbi, kao i kreiranje naloga za njihovo plaćanje, provodi se putem Sustav e-Pristojbe, a sve u sklopu platforme e-Građani. Zatim, e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole omogućava podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole ili izdavanje vozačke dozvole s dostavom. Za prvu HR vozačku to je moguće učiniti na temelju uvjerenja o položenom vozačkom ispitu ili kao zamjenu HR vozačke dozvole, osim ako je vozačka dozvola ukradena ili izgubljena. Plaćanje troškova izdavanja i dostave, odnosno kreiranje naloga za plaćanje, omogućeno je u Sustavu e-Pristojbe. Uslugom e-Zahtjev za izdavanje ePutovnice omogućeno je podnošenje zahtjeva za izdavanje ePutovnice ili izdavanje ePutovnice s dostavom, i to za prvo izdavanje ePutovnice, kao zamjenu postojeće putovnice ili za izdavanje druge ePutovnice iste vrste. Osim toga, kao i za ranije usluge, plaćanje troškova izdavanja i dostave može se izvršiti putem Sustava e-Pristojbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close