Stiže promjena, noćas moguće nevrijeme, Vakula najavio kad stiže novo zatopljenje

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2022. u 08:37
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Bit će pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti dnevni razvoj oblaka, a lokalno i poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u gorju i središnjoj Hrvatskoj.

U noći na subotu jače naoblačenje s kišom zahvatit će sjeverni Jadran i zapadne predjele unutrašnjosti. Moguće je i nevrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Duž obale ujutro ponegdje umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 31 do 36 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog te nove promjene vremena s petka na subotu u većini unutrašnjosti najviša dnevna temperatura zraka ponovno će doživjeti skokovitu promjenu, koja će malo smanjiti dosadašnju srpanjsku iznadprosječnu toplinu. Pritom će temperatura zraka, koja je u neke prošlotjedne dane bila čak na rekordnim vrijednostima, doći na sasvim prosječne. No, samo prolazno i kratkotrajno – već od srijede slijedi novo zatopljenje, piše izvijestio je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Komentirajte prvi

New Report

Close