Stiže oprema za bolnice vrijedna 172 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 27. kolovoz 2018. u 21:59
Ministar zdravstva Milan Kujundžić/Marko Lukunić/PIXSELL

Devet hrvatskih bolnica dobit će 20 visokosofisticiranih medicinskih uređaja.

Pet angiosala za potrebe mreže intervencijske radiologije, dva uređaja za intra-kranijalnu radiokirurgiju i sedam za intervencijsku kardiologiju, kao i sedam novih magnetskih rezonanci te jedan sofisticirani kirurški robotski sustav, ukupne vrijednosti 172,3 milijuna kuna, bit će idućih mjeseci nabavljeno bespovratnim sredstvima iz EU fondova i raspodijeljeno u devet hrvatskih bolnica. 

Ukupno 20 visokosofisticiranih uređaja, u sklopu projekta opremanja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija, dobit će klinički bolnički centri Zagreb, Sestre milosrdnice, Split, Rijeka i Osijek, kliničke bolnice Dubrava i Sveti Duh te bolnice u Varaždinu i Zadru.

Ugovor su o tome potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministar je rekao kako se pri nabavci opreme pazilo da se nabavlja ono što je najpotrebnije, vodeći računa o tome u kojoj se ustanovi radi. 

Žalac je napomenula kako je dosad na području zdravstva iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" ugovoreno 1,6 milijardi kuna, a Ministarstvu zdravstva omogućeno je da putem objedinjene nabave i dodjelom sredstava izravno bolnicama osigura nabavku opreme. 

Komentirajte prvi

New Report

Close