Stiže novi zakon: Evo tko će imati besplatno dopunsko zdravstveno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. ožujak 2020. u 09:36
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zasad nema procjene koliko bi ta odluka povećala broj neplaćenih polica dopunskog osiguranja, donosi Jutarnji list.

Prođe li uskoro prijedlog za promjenu Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, prihodovni cenzus, koji jamči oslobađanje od plaćanja police dopunskog osiguranja, povećao bi se za 70 kuna, odnosno po članu obitelji iznosio bi 1586 kuna mjesečno, a za samce 2000 kuna, piše u utorak Jutarnji list.

Osim toga, taj cenzus bi se povećavao svake godine za 70 kuna kako bi se, kažu nadležni, izbjeglo da se, primjerice, zbog malog povećanja mirovina gubi pravo na subvenciju dopunskog što se dosad redovito događalo, navodi dnevnik.

Prijedlog je i da na ime demografske revitalizacije pravo na besplatno dopunsko imaju roditelji s troje i više djece ne starije od 18 godina. Isto pravo imale bi i žrtve seksualnog nasilja u Domovinskom ratu.

Zasad nema procjene koliko bi ta odluka povećala broj neplaćenih polica dopunskog osiguranja, donosi Jutarnji list.

Dnevnik podsjeća da godinama rastu plaće i mirovine, a prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na dopunsko zdravstveno osiguranje nije se promijenio već gotovo 15 godina.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dopunsko pod hitno treba ukinuti jer ionako vrhnje kupe orivatna osiguranja a drzava oslobada poslodavce placanja zdravstvenog i staza za veliki broj radnika

Sad će se neki obogatiti 😂. Ima da sam ozbiljnom novinaru svu dokumentaciju, da se vidi kako zdravstvo funkcionira. Oni mladi znanstvenici, dr. znanosti u svom području odlaze, zbog te idile.

New Report

Close