Stipić: Vlada želi minirati referendum protiv outsourcinga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. lipanj 2014. u 15:59
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Nas zanimaju samo čistačice, kuhari i domari u školama, bolnicama i ustanovama socijalne skrbi. Ne zanima nas nikakva mega državna tvrtke i odlučni smi ići do kraja.

– Vlada današnjom objavom o spin-off modelu izdvajanja pratećih djelatnosti u javnom sektoru želi minirati sindikalnu akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv outsourcinga, i to u trenutku kada je 17 sindikata prikupilo više od 300.000 potpisa i kada je prikupljanje potpisa u odlučujućoj fazi do potrebnih 376.000 potpisa, izjavio je Hini predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić.

"U našem referendumskom pitanju ne spominje se ni outsourcing niti spin off, već se zalažemo za donošenje zakona kojim će se trajno onemogućiti izdvajanje pomoćnih i popratnih poslova u javnom sektoru", kaže Stipić koji poziva građane da "ne nasjedaju na Vladine pokušaje da spriječi referendum".

Nas zanimaju samo čistačice, kuhari i domari u školama, bolnicama i ustanovama socijalne skrbi. Ne zanima nas nikakva mega državna tvrtke i odlučni smi ići do kraja. Vlada će morati provesti referendum na kojemu će građani odlučiti o tom pitanju. Ako građani podrže donošenje zakona, bit će irelevantno kakvo rješenje je danas ponudila Vlada, kazao je Stipić.

Komentirajte prvi

New Report

Close