Štern na čelu Udruge diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta

Autor: Objava za medije , 21. veljača 2014. u 10:44
Davor Štern; Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Udruga diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMAC-RGNF) osnovana je u utorak 18. veljače.

Udruga diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMAC-RGNF) osnovana je u utorak 18. veljače. Kao jedan od ciljeva na osnivačkoj skupštini Udruge istaknuto je jačanje veze gospodarstva i Fakulteta kroz snažniju suradnju RGNF-a i tvrtki u kojima rade diplomirani studenti.

Na osnivačkoj skupštini sudjelovalo je gotovo stotinu budućih članova, inženjera, magistara i doktora znanosti koji su za predsjednika izabrali Davora Šterna, a za potpredsjednika Dragutina Domitrovića.

„Rudarsko-geološko-naftni fakultet može ponuditi rješenja za niz problema i izazova s kojima se susreće hrvatsko društvo. Suradnja tvrtki i Fakulteta doprinijet će rješavanjima problema energetske krize i klimatskih promjena te će unaprijediti mogućnosti korištenja alternativnih izvora energije i zaštite izvora pitke vode“, izjavio je Davor Štern, predsjednik Udruge.

„Osnivanje udruge AMAC-RGNF imat će bitnu ulogu u razvoju njegova znanstvenog i stručnog rada Rudarsko-geološko-nafrtnog fakulteta, ali i u afirmaciji struka za koje Fakultet obrazuje“, izjavio je Dragutin Domitrović, potpredsjednik Udruge i direktor tvrtke CROSCO.

Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu sustavno razvija nacionalno i međunarodno prepoznatu izvrsnost u obrazovanju i istraživanju u rudarstvu, geološkom inženjerstvu, geologiji i naftnom rudarstvu. Rastuće potrebe za mineralnim sirovinama i pitkom vodom obilježavaju našu sadašnjost i budućnost. Potraga za navedenim resursima i njihovo iskorištavanje, utjecaji tih procesa na okoliš ključni su za planiranje velikih građevina i građevinskih objekata te će jačanje odnosa znanosti i gospodarstva doprinijeti održivom razvoju na regionalnoj i nacionalnoj razini.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close